1. ročník memoriálu Ing. Jana Červa

23.02.2017 22:31

V sobotu 28. ledna 2017 se v tělocvičně základní školy ve Chvalšinách uskutečnil 1. ročník memoriálu Ing. Jana Červa. Akci organizovali Jaroslav Postl st. a Jaroslav Postl ml. pod záštitou předsedy místní skupiny Chvalšiny Jana Neuberka.

Soutěž byla určena pro mladé rybářky a rybáře, jež jako jednotlivci či v družstvech prokazovali své rybářské znalosti a dovednosti. Závodu se zúčastnilo celkem 28 dětí z pěti rybářských kroužků a to z Větřní 1, Větřní 2, Chvalšiny, Kájov a DDM Český Krumlov. Bylo vytvořeno sedm družstev po čtyřech závodnících. První disciplínou, ve které děti poměřovaly svoji přesnost nahazování, byl tzv. Arenberg, který spočívá v nahazování 7,5 gramové zátěže na terč. V této disciplíně proběhla dvě kola a pokusy závodníků hodnotili rozhodčí Fanda Salon a Ondra Kulštein.

Druhá neméně náročná disciplína tentokrát prověřila znalosti mladých rybářů v poznávání ryb, 

rostlin a dalších živočichů. Na správnost odpovědí dohlížela paní B. Soukupová.

Nejcennější pohár si odneslo družstvo Větřní II. Vítězkou dívčí kategorie se stala Eliška Beránková a v kategorii chlapců zvítězil David Kupčík. Všichni závodníci si odnesli věcnou cenu, kterou zasponzorovala MO ČRS Český Krumlov.

Celá akce se dle slov vedoucího rybářských kroužků Františka Soukupa moc povedla. Velké poděkování patří rybářskému kroužku Kájov, který závod pořádal. Dále bychom chtěli poděkovat pánům Postlům za organizaci soutěže, paní Augustínové, ředitelce ZŠ Kájov, za darování diplomů a pomoc se sčítáním výsledků, ZŠ Chvalšiny za poskytnutí prostoru tělocvičny a všem ostatním, co se podíleli na přípravě a průběhu závodu.

Fotogalerii ze soutěže naleznete zde: 1.ročník memoriálu Ing. Jana Červa 2017